Caridina Babaulti - Krevetka Baboultova

01.01.2013 12:16

    Tato krevetka je rozšířena od tropických a subtropických oblastí Východní Indie a Barmy až do Iráku. Její základní zbarvení je zelené přecházející do hněda, ale existuje velké množství barevných forem jako je například žlutá, oranžová, zelenomodrá nebo pruhovaná. U některých krevetek se navíc vyskytuje různě široký světlý pruh na hřbetě.

                              forma "green"                                                         forma "orange"                                                                                

CHOV

     Druh je mírumilovný, klidný a dá se bez problémů chovat s jinými krevetkami a menšími rybami. Vzhledem k jinému způsobu reprodukce se vzájemně nekříží s krevetkami rodu Caridina nebo Neocaridina. Pro svou nenáročnost je vhodný i pro úplné začátečníky. Jejich chováním lze dobře vypozorovat náhlé změny podmínek v akváriu. Pokud se krevetky pokouší jakkoliv opustit nádrž, může to znamenat že není něco v pořádkua měli bychom zpozornět.

                        forma "brown"                                                             forma "stripe"

ODCHOV

    Tato krevetka má podobně jako Caridina Japonica mezistádium vývoje. Místo hotových malých krevetek se z vajíček, krerých bývá okolo 30, líhnou larvy ve velmi pokročilém stádiu vývoje. Po vylíhnutí se tyto larvy zdržují u dna a v substrátu, hledají mikroorganismy, které se nacházejí v usazeném detritu. pro úspěšný odchov je důležité, aby bylo akvárium hustě zarostlé rostlinami se spoustou úkrytů a příliš často se nečistilo od kalu.Také filtraci je třeba používat s ohledem na drobné larvičky, doporučuji filtr s jemným biomolitanem se zrnitostí nad 20 ppi.

 

Velikost 1,5 - 3 cm
Teplota 18 - 25 °C
 pH 6,8 - 8,3
Obtížnost chovu Snadný

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.