Caridina sp Red Goldflake

03.02.2013 19:48

    Red Goldflake je další z nádherných druhů krevetek z Indonesie. Je to jeden z největších Sulaweských druhů a je považován za nejkrásnější. Není to druh pro začátečníky ale pouze pro zkušené chovatele. Jejich chování může být velmi plaché, pokud jsou nezdravé nebo nejsou spokojené s prostředím. Lze si dobře všimnout, že po adaptaci na nové prostředí se krevetky odváží vylézat k předním částem nádrže i za plného světla.

Vodní Parametry

    Stejně jako u všech krevetek ze Sulawesi je důležité, aby Red Goldflake krevetky měli teplotu od 25,5 °C, nižší teplota je pro ně smrtelná. Dále je důležitá tvrdá voda a pH nejméně 7,0. Někteří chovatelé používají korálový písek, který zvyšuje tvrdost vody. Cítí se mnohem lépe, když mají dostatek prostoru, proto oporučuji nádrž o minimální velikosti 50 litrů na cca 15 krevetek.

Odchov

    Red Goldflake byly úspěšně odchovány různými chovateli po celém světě. Samice nosí 20 – 25 vajíček po dobu 20 – 30 dnů. Malé krevetky mají podobné zbarvení jako dospělé. Zjištění pohlaví je velmi obtížné a lze rozeznat pouze podle nakladených vajíček nebo podle váčku s dosud nenakladenými vajíčky, které lze vidět pouze s infračerveným světlem, protože krevetky jsou moc tmavé.

Krmení

    Krmím všechny Sulawesky včetně Goldflake stejně, protože je chovám pohromadě. Překrmování je známá příčina smrti a může způsobit problémy s kvalitou vody. Krevetky jsou mrchožrouti a nejsou zvyklé na konstantní zdroj potravy. Krmíme jednou denně nebo obden a někdy vynecháme i několik dnů aby krevetky vyčistily nádrž, a současně jsme tím udrželi čistou vodu. Krmíme pouze množství, které jsou schopné sníst do 2 – 3 hodin. Krevetky raději jedí v noci, proto doporučuji krmit při zhasnutém světle, aby se krevetky cítily dobře. Tento druh bude jíst ve všech denních dobách, ale věřím, že se raději stravují v noci, když se cítí v bezpečí.

Velikost 2 - 2,5 cm
Teplota 25,5 - 29,5 °C
pH 7,0 - 8,5
Obtížnost chovu obtížný

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.