Neocaridina Davidi - Krevetka Ohnivá

01.01.2013 13:00

      U nás je nejčastěji chovaným druhem sladkovodních krevetek. Její předností je především její nenáročnost a barevná variabilita.

    Přírodní forma tohoto druhu je téměř průhledná. Ovšem v zajetí je již vyšlechtěno množství barevných variant z nichž nejznáměji chovanou je var. Red Cherry. Červená barva této variety nepokrývá celé tělo, ale mezi červenou najdeme průhledná místa. Samečci jsou v dospělosti zpravidla světlejší a méně intenzivně zbarvení než samice a nedosahují takové velikosti jako samička, která může měřit 3-4cm. Další často chované formy jsou například Yellow, Sakura nebo Orange Sakura. Novinkou, která k nám přichází z Německa je dvoubarevná varianta nazývaná Rili Shrim.

                          var. Red Cherry                                                         var. Yellow

 

    Rozmnožování je poměrně snadné. Samička nosí vajíčka na těle asi 4 týdny. Jejich množství závisí na velikosti samičky. Mohou jich být až čtyři desítky. Z vajíček se líhnou malé, plně vyvinuté krevetky, které jsou ihned schopné přijímat potravu v podobě mikroorganismů a drobného planktonu. Pohlavní dospělosti dosahují po 3-4 měsících a dožívají se 1 až 1,5 roku. Dospělé krevetky krmíme jakýmkoliv krmením bez přídavku korýšů. Nejlepší jsou specialní krmiva od známých značek, vyrábějíích krmiva s přídavky minerálů a vitamínů, které krevetky potřebují.

                              var. Rili                                                           var. Blue Rili

Velikost 2-3 cm
Teplota 18 - 28 °C
pH 5,5 - 8,5
Obtížnost chovu Snadný

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.